Τέλη Κυκλοφορίας 2017: Αμετάβλητα και για φέτος (Πίνακες)

2016-11-23 12:45

Σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Οικονομικών αναφέρει ότι «Αφού ελήφθησαν υπόψη όλα τα τρέχοντα δεδομένα και οι ανάγκες της αγοράς για σταθερότητα και ασφάλεια κρίθηκε σκόπιμο να μην γίνουν αυτή τη στιγμή βεβιασμένες τροποποιήσεις», αναφερόμενο στο γεγονός ότι τα τέλη κυκλοφορίας θα μείνουν αμετάβλητα.

 

Τι θα πληρώσουμε

Για επιβατηγά αυτοκίνητα, δίκυκλες και τρίκυκλες μοτοσικλέτες που έχουν ταξινομηθεί έως τις 31/10/2010 στην Ελλάδα ή σε χώρα της Ε.Ε., ο υπολογισμός των τελών κυκλοφορίας γίνεται αποκλειστικά βάσει του κυβισμού τους.

pinakas1

 

Για όσα αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες ταξινομήθηκαν από την 1η Νοεμβρίου 2010 και μετά στην Ελλάδα ή σε χώρα της Ε.Ε., τα τέλη κυκλοφορίας υπολογίζονται βάσει της εκπομπής ρύπων. Για να προκύψει το ποσό των τελών, πολλαπλασιάζονται οι εκπομπές ρύπων με την τιμή του αντίστοιχου κλιμακίου από τον παρακάτω πίνακα:

 

pinakas2

Τα τέλη κυκλοφορίας 2017 θα πρέπει να καταβληθούν έως την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Δεκεμβρίου του 2016, ενώ όσοι αμελήσουν έστω και μια μέρα να τα πληρώσουν τότε θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμο που ισούται με το ισόποσο των τελών.

Επίσης, για μια ακόμα χρονιά τα τέλη κυκλοφορίας δεν θα αποσταλούν στους ιδιοκτήτες ΙΧ με ταχυδρομείο, αλλά θα πρέπει να τα εκτυπώσουν μέσω της εφαρμογής του TAXISnet.

Η πληρωμή μπορεί να γίνει είτε μέσω τράπεζας, είτε μέσω πιστωτικής κάρτας με δόσεις, είτε με τη χρήση ηλεκτρονικής τραπεζικής (e-banking).

Το μόνο που θα χρειαστεί ο ιδιοκτήτης είναι είτε την ταυτότητα οφειλής, είτε τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου και το ΑΦΜ του ιδιοκτήτη.